Tuesday, March 04, 2008

Ackrediteringen del 2

På allmän begäran kommer här fortsättningen på ackrediteringsbestyren. Senare under gårdagen, vid tretiden, hörde tjänstemannen på informationsministeriet av sig. Hade vi fått våra kvitton på att betalningen var gjord? Jodå. Då kunde vi väl komma förbi med dem genast var vi vänliga.

Gissa om våra ackrediteringar var klara nu? Alldeles riktigt. Efter att vi lämnat kvittona behövdes ytterligare ca två timmar för att klara av det sista pappersjobbet. Alltså lämnade vi våra kvitton och gjorde upp om att hämta de färdiga ackrediteringarna vid kl 8 dagen därpå, det vill säga nu på morgonen.

Fem minuter senare, efter att vi lämnat informationsministeriet och var på väg till en intervju, fick vi ett samtal om att nu är minsanna ackrediteringarna klara.

Vi höll oss till planen och avvaktade till imorse, åkte till tjänstemannen Desirée på informationsministeriet, och gissa nu igen: var han på plats som han lovat? Korrekt igen. Det tog oss ytterligare 15-20 minuter (kort väntan i sammanhanget) innan vi hade de åtråvärda papprena i handen.

Så vad får man för 200 dollar? Tja ett A4-papper med vårt medhavda foto fasthäftat, några stämplar och en ministersignatur. Alltid något. Tack och lov fick vi användning för papperslapparna på parlamentet idag.

No comments: