Friday, December 01, 2006

Dags att resa

KAPSTADEN: Efter två veckor i Sydafrika kämpar vi just nu med att packa ihop utrustning, kläder och annat för att imorgon klockan 06.00 lyfta mot Botswana. Vi flyger via Johannesburg, vidare till Maun i Botswana och sedan med propellerplan ut till lodgen Sandibe i Okavango-deltat där vi kommer att tillbringa två nätter och förhoppningsvis få oss ett par bra safariturer, till lands och på vattnet.

När vi är klara i deltat kör vi från Maun mot huvudstaden Gaborone, en tur som vi räknar med ska ta två dagar och som delvis kommer att ta oss genom Kalahariöknen. I Gaborone bor vi två nätter, gör jobb på ”Ladies Detective Agency No1” och på fredag nästa vecka sätter vi oss på ett plan för att via Johannesburg, London och Köpenhamn ta oss hem till Göteborg.

Om allt går som planerat är vi tillbaka på kvällen den 9 december. Hur det är med mail och bloggande under vistelsen i Botswana är oklart. Det är tveksamt om internet-utbyggnaden i Okavango-deltat är särskilt stor, men kanske att Maun eller Gaborone bjuder på möjligheter till nya rapporter. Fast oavsett vilket: må gott till vi hörs igen!

No comments: