Tuesday, November 21, 2006

Kafka i Kapstaden

KAPSTADEN: Ännu en härlig dag i kolonierna. Nåja, en lätt överdrift – åtminstone vädermässigt. Lätt duggregn under förmiddagen och ganska beskedliga 18-20 grader.

Jobben har börjat rulla igång på allvar. Har ägnat morgonen åt Santos FC, Kapstadens bästa elitfotbollsklubb. Vi är inbjudna till deras match på Green Point Stadium på fredag – den arena som kommer att ersättas av den nya arena som ska stå klar till fotbolls-VM 2010 och som då ska ta 68 000 åskådare. Hur logistiken och säkerheten i området ska garanteras fram till dess är ännu oklart – trots att vi igår och idag har fått många och långa beskrivningar av saken från högt uppsatta personer i den lokala VM-organisationen.

Eftermiddagen idag gick åt till att med Kafka surrande någonstans i bakhuvudet irra runt i stadshuset på jakt efter en intervjuperson som vi avtalat tid med. Vad sägs till exempel om receptionistens: ”Mr Cronje on 5th floor? Sure, but what 5th floor, we have two of them?” Och väl på femte våning så visade det sig att de som mer eller mindre satt grannar med den vi skulle träffa var helt säkra på att han satt i andra ändan av den enorma byggnaden. Det vill säga ner med hissen, ut genom säkerhetskontrollen, tvärs igenom hela stadshuset, genom en ny säkerhetskontroll och... Jaha, ja okej, det var på det första stället i alla fall. Det är bara det att han inte ärpå plats för tillfället.

Som sagt: ännu en härlig dag i kolonierna.

No comments: